De boekenserie van Nicci French

Als je, net als ik, houdt van literaire thrillers, dan is de boekenserie van schrijversduo Nicci French een aanrader. Ik heb het dan over de Frieda Klein thrillers. Gisteren is het vijfde deel in deze reeks, Denken aan vrijdag, verschenen.

FullSizeRender (8)

Hoofdpersonage Frieda Klein is psychotherapeute en leidt een strak georganiseerd leven. Dat leven is vooral gericht op het helpen van anderen. Haar eigen gevoelens geeft ze naar de buitenwereld amper bloot. In het eerste boek, Blauwe maandag, wordt ze via een cliënt betrokken bij een politiezaak waarbij een jongentje is verdwenen. Tijdens het oplossen van deze kwestie bouwt Frieda vriendschappen op, maar wordt ook geconfronteerd met een wereld waar zij het liefst zo ver mogelijk vandaan had willen blijven. In die wereld staat haar vijand op. Boek voor boek wordt de vriendschap dieper, de vijand donkerder en krijg je steeds meer te weten over de oorzaak van het toch wel raadselachtige karakter van Frieda Klein.

Het klinkt cliché, maar voor mij is het personage Frieda Klein elk boek meer gaan leven. Ze is stronteigenwijs en een beetje apart, wat haar gedrag onvoorspelbaar maakt. Toch gun je haar uiteindelijk veel meer dan dat zij zichzelf gunt. De vriendschappen die in het boek worden beschreven zijn voor mij één van de mooiste onderdelen van deze boekenserie. Bij mij komt die onvoorwaardelijke liefde binnen en zorgt elk boek wel weer voor een ‘brok-in-m’n-keel’ momentje. Daarnaast zijn de politiezaken te spannend om de boeken weg te leggen. Je wilt weten hoe het afloopt. Uiteraard zeer belangrijk bij een literaire thriller…

Kortom, de boekenserie over Frieda Klein van het Britse schrijversduo Nicci French zijn volgens mij echt een aanrader. Ik ben benieuwd wie van jullie de boeken ook heeft gelezen en of jullie net zo enthousiast zijn als ik.

De boeken die tot nu toe zijn verschenen:

  • Blauwe maandag – Nicci French (2011)
  • Dinsdag is voorbij – Nicci French (2012)
  • Wachten op woensdag – Nicci French (2013)
  • Donderdagskinderen – Nicci French (2014)
  • Denken aan vrijdag – Nicci French (2015)

2 thoughts on “De boekenserie van Nicci French

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *