Mee in m’n koffer: Ik wist het

In mijn vorige artikel gaf ik al aan dat ik een echte vakantielezer ben. In mijn koffer naar Barcelona zaten dan ook drie boeken; Debet van Saskia Noort, Denken aan vrijdag van Nicci French en Ik wist het van Chantal van Gastel. Zoals ik de vorige keer heb beloofd, bespreek ik het laatst genoemde boek hieronder.

IMG_3458

Naast dat ik gek ben op literaire thrillers, kan ik ook heel erg blij worden van een mooie roman. Verhalen over de liefde, relaties met familie en vrienden en een vleugje humor zijn dé ingrediënten voor een echte chicklit. Even heerlijk wegdromen naar een soort sprookjeswereld. De Nederlandse romanschrijfster Chantal van Gastel heeft vorig jaar mijn hart gestolen met haar boek Zoek het maar uit. Een prachtig verhaal dat mij persoonlijk raakte. Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar haar andere boeken en besloot Ik wist het mee te nemen op vakantie.

De roman van bijna vijfhonderd pagina’s leest heerlijk weg. Ik wist het is romantisch, grappig en vol onverwachte wendingen. Je krijgt absoluut geen standaard chicklit verhaal voorgeschoteld. Het hoofdthema van het boek is dan ook geloof in jezelf en volg je hart. Iets dat mij erg aanspreekt.

Hoofdpersonage Mia vertrouwt in alles wat zij doet op haar intuïtie en besluit haar baan in de marketing op te zeggen om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke, nieuwe deel van het centrum, maar op een idyllisch stationsplein dat op het eerste gezicht geen rendabele plek lijkt om een winkel te beginnen. Maar Mia heeft vertrouwen in de magie van de bloemen en ontmoet nog voor de opening bijzondere mensen, die haar meer brengen dan zij verwacht. Zo ook de man van wie ze (letterlijk) altijd heeft gedroomd. Daarnaast ontdekt Mia dat haar scherpe intuïtie en dromen niet alleen invloed kunnen hebben op haar eigen leven, maar ook op dat van anderen.

Van Gastel, C. (2014). Ik wist het. Amsterdam: The House of Books.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *