DIY – Pallet als plantenbak

Via de website Welke.nl kwam ik op het idee om een pallet verticaal op mijn balkon te plaatsen als plantenbak. Samen met mijn vader ging ik aan de slag. De pallet heeft mijn vader bij een bouwplaats op de kop getikt. Hergebruik is natuurlijk goed voor het milieu en voor je portemonnee, maar als je geen mooie pallet kunt vinden, verkopen ze deze ook bij de bouwmarkt.

Ik heb veel leuke reacties gekregen op het eindresultaat, daarom besloot ik een korte werkbeschrijving met jullie te delen.

Voor deze do it yourself heb je nodig:
– Een pallet
– Worteldoek
– Nietmachine
– Tie Ribs
– Buiten lakverf/Buitenbeits

Het is niet per se nodig het hout te behandelen, maar ik vond het mooi de pallet een whitewash look te geven. Daarom zijn we begonnen met schuren en verven. Vervolgens hebben we het worteldoek als een soort zak vastgeniet tussen de voor en achterkant van de pallet. Let daarbij goed op dat je alle randen goed dichtmaakt, zodat de potgrond er niet uit kan.
IMG_3712
Mijn balkon vangt veel wind, daarom hebben we ervoor gekozen op de achterkant doorzichtig plastic vast te nieten. Dit beschermt de plantjes enigszins. De pallet is aan het balkon vastgemaakt met een paar Tie Ribs, maar uiteraard is dit afhankelijk van de plek waar je het wilt plaatsen.
IMG_3713
Vervolgens was het toen alleen nog een kwestie van vullen met potgrond en leuke plantjes. Voilà, een gezellig opgefleurd balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *