Dierproefvrij #2

Vorige week schreef ik over mijn interesse in dierproefvrije make-up, in hoeverre mijn beautystash op dit moment dierproefvrij is en mijn beslissing om in de toekomst geen make-up producten meer aan te schaffen van merken die op dit moment nog op dieren testen. Graag wil ik beginnen met aan te geven dat dit absoluut geen oproep is tot het boycotten van bepaalde merken. Het voelt voor mij alleen beter om mijzelf bewust te zijn van welke merken ik aanschaf.

Verzorgingsproducten
Vandaag wil ik het hebben over verzorgingsproducten. Voor mij persoonlijk een hele lastige categorie. Waarom, vroeg ik mijzelf af. Het antwoord ligt volgens mij bij het feit dat ik snel aan een product ben gehecht. Wanneer ik eenmaal een fijn product heb gevonden waar ik blij van word, zal ik altijd dat product gebruiken. Zo heb ik vanaf de middelbare school één soort douchegel gebruikt, tot deze, tot mijn verdriet, uit het assortiment werd gehaald. Ook voor mijn verzorgingsproducten en parfum geldt daarom dat niet alle merken die ik gebruik, dierproefvrij zijn.

Dierproefvrij of niet?
Mijn favoriete merk qua verzorgingsproducten is Rituals. Van hun producten word ik zo ontzettend blij! En hoe fijn, dit merk test niet op dieren. Ik gebruik op dit moment hun cleanser voor mijn gezicht, oogcrème, handcrème, -scrub en -zeep. Ook ben ik groot fan van hun doucheolies.

FullSizeRender (5)

Het merk The Body Shop heeft ook heerlijke dierproefvrije (douche)producten, de lijn met kokosgeur kan ik erg waarderen. Op dit moment gebruik ik hun bodyscrub, bodybutter en scrub voor mijn gezicht.

FullSizeRender (6)

Zoals jullie in mijn vorige artikel hebben kunnen lezen, is Hema dierproefvrij. Sinds kort ben ik daarom ook verzorgingsproducten gaan gebruiken van dit merk. Ik gebruik nu shampoo en conditioner, cleansing tonic, dagcrème én tandpasta van de Hema. Fijne bijkomstigheid, het is nog voordelig ook.

FullSizeRender (7)

Hierboven gaf ik al aan dat helaas niet mijn hele stash dierproefvrij is. De parfums die ik gebruik zijn bijvoorbeeld van Donna Karan en Viktor&Rolf. Van deze twee merken is bekend dat zij op dieren testen. Ik vind dit eerlijk gezegd heel lastig. Geur is zoiets persoonlijks. Ik sta er wel voor open om over te stappen naar een andere geur, maar op welke termijn durf ik niet te zeggen.

Als laatste wil ik het hebben over mijn haarproducten. Zelf gebruik ik al jaren haarlak en mousse van Andrélon. Dit merk ligt in het zogenaamde grijze gebied. Omdat Andrélon niet buiten Europa verkocht wordt, kan je er vanuit gaan dat de producten sinds de nieuwe wetgeving in 2013 niet meer op dieren worden getest. Helaas is er geen eenduidige informatie te vinden of zij dit voor 2013 wel hebben gedaan. Daarom vind ik ook dit een lastige keuze.

Hoe meer ik mijzelf ben gaan verdiepen in dit onderwerp, hoe meer ik er ook achter kwam dat het best complex is. Toch ben ik er van overtuigd dat het niet onmogelijk is. Er komen steeds meer merken bij die niet op dieren testen. Ik vind het in ieder geval fijn om er bewust mee bezig te zijn.

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *