Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. Stiekem vind ik dit nog steeds één van de leukste periodes van het jaar. Sinterklaasavond vieren we thuis met wat lekkers en cadeautjes. Niet te gek, gewoon voor de gezelligheid. Met vriendinnen maken we er ook altijd een leuke avond van. We trekken lootjes en doen een dobbelspel. Het eerste jaar van deze traditie waren de cadeautjes in het spel wat braaf. Boodschappenlijstjes, notitieboekjes.. Nee, één van de meiden opperde dat het de volgende keer wel wat spannender mocht. Maar goed, daar zal ik verder maar niet over uitweiden.

Dobbelspel ideeën
De afgelopen jaren hebben wij het dobbelspel zelf gemaakt. Eén van ons nam de taak op zich om kaartjes te maken met opdrachten. Deze opdrachten bestonden natuurlijk uit de bekende ‘schuif alle cadeautjes door naar links/rechts’, ‘ruil de cadeautjes met degene rechts van je’ etc., maar het kon helaas ook zo zijn dat je opeens een sinterklaasliedje moest zingen.

Natuurlijk is dit heel erg leuk om zelf te maken en te verzinnen, maar wanneer je weinig tijd hebt kan het een rot klusje zijn. Gelukkig kan je ook leuke dobbelspellen kopen.

dobbelsteen

Bijvoorbeeld bij de Xenos in de vorm van een zachte dobbelsteen waar de opdrachten op staan. Maar ook in een uitgebreidere vorm, zoals Het Pakjesspel.

het-pakjesspel-sinterklaas--kerst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *