DIY – Surprises

Het leuke van surprises (en rijmen) is het idee dat iemand tijd en energie heeft besteed aan je cadeau. Maar wat als je gewoon niet zo creatief bent? Misschien heb je dan iets aan de twee simpele ideeën die ik vandaag met jullie deel. Uiteraard kan je alles op je eigen manier invullen of aanvullen. Juist die persoonlijke touch maakt het leuk.

Sinterklaas mijter

De mijter is een leuke surprise voor jong en oud en man of vrouw. Ik denk dat dit vooral een idee is wanneer je iemand (nog) niet zo goed kent.

Benodigdheden:

  • stevig papier rood & geel
  • schaar
  • lijm/dubbelzijdig tape
  • wc-rol/keukenrol/doosje (afhankelijk van het cadeau)

Voor het voorbeeld heb ik A4-papier en een wc-rol gebruikt, maar je kan het uiteraard zo groot maken als je zelf wilt.

Als eerste heb ik het rode papier dubbelgevouwen en aan twee kanten schuin afgetekend tot net onder de helft. Wanneer je vervolgens langs de twee lijnen knipt houd je twee gelijke mijters over.

IMG_4269

Vervolgens knip je van het gele papier vier gelijke stroken over de lengte. Daardoor zijn ze langer als wat je nodig hebt. Plak ze als een kruis op beide mijters aan de buitenkant en knip het teveel weg.

IMG_4271

Nu komt het precisie werkje. Het is de bedoeling dat de wc-rol/keukenrol/doosje precies aan de onderkant van het papier wordt geplakt, anders blijft het straks niet stevig staan. Als laatste plak je de zijkanten aan elkaar.

IMG_4268

Als de basis af is kan je het cadeautje erin doen! Maak vervolgens de onderkant goed dicht en versier de mijter eventueel nog met glitters, steentjes enz.

Sint’s Grabbel Doos

Deze surprise heb ik zelf in elkaar gezet voor een vriendin. Eigenlijk maken we alleen een rijm voor elkaar als we lootjes trekken, maar ik kon het niet laten er toch een simpele surprise bij te maken.

Het leuke van dit idee is, dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Persoonlijk ben ik niet van de vieze surprises, maar het kan natuurlijk best grappig zijn iemand in iets glibberigs te laten grabbelen.

Benodigdheden:

  • papierversnipperaar
  • folders/kranten
  • grote doos
  • wc-rol/klein doosje (of wat je dan ook maar in huis hebt)

Voor het maken van de snippers kan je het beste een papierversnipperaar gebruiken. Dit gaat uiteraard sneller dan zelf knippen of scheuren, maar het zorgt ook voor meer volume.

IMG_4336

Ik had nog een nette zwarte doos in mijn schuur staan en heb alleen het logo afgeplakt. Wat je uiteraard ook kan doen is versieren met sinterklaaspapier, gekleurd papier of leuke pagina’s uit tijdschriften. Ik adviseer de doos in ieder geval aan de onder kant te verstevigen door deze goed dicht te tapen.

De officiële cadeautjes heb ik onderin de doos gestopt, met een laag snippers erbovenop. Vervolgens heb ik een paar nep cadeau’s gemaakt van een leeg doosje, pennen en een wc-rol. Deze deed ik bovenin. Tot slot nog wat snippers erbovenop en dan ben je alweer klaar. Ook hier geldt weer, maak het zo gek als je zelf wilt. Stop er bijvoorbeeld nog een nep spin in als jouw ‘slachtoffer’ bang voor spinnen is..

IMG_4337

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *