Mijn doel(en) voor 2016

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2016 toewensen. Dat al jullie wensen mogen uitkomen.

De start van een nieuw jaar is voor veel mensen een mooi moment om goede voornemens op te stellen. Zelf heb ik jaren een dagboek bijgehouden en daarin begon ik de eerste dag van een nieuw jaar ook standaard met een lijstje goede voornemens. Als ik dan halverwege het jaar dat lijstje bekeek, zag ik dat het mij blijkbaar onbewust wel hielp bepaalde doelen te bereiken. Nadat ik met dat dagboek ben gestopt, ben ik ook gestopt met het maken van goede voornemens.

Toch heb ik besloten om voor 2016 weer een aantal goede voornemens en doelen op te schrijven. Ik heb deze voor mijzelf op papier gezet en de belangrijkste deel ik vandaag met jullie. Dit is voor mij ook een extra stok achter de deur, om deze na te streven.

foto2

Healthy & Happy
Oké, het is misschien een beetje cliché, maar één van mijn goede voornemens is toch om meer te bewegen en gezonder te eten. Het afgelopen jaar ben ik hier al aan begonnen, bijvoorbeeld door zo vers mogelijk te koken en minder vlees te eten. In 2016 wil ik op zoek gaan naar een manier om dit nog beter in balans te krijgen. Daarnaast sportte ik in 2015 één keer per week. Ik merk echter dat dit voor mij niet genoeg is. Daarom wil ik proberen twee keer per week te gaan sporten. Verder wil ik de auto vaker laten staan en meer de fiets pakken.

Bewuster leven
In 2015 merkte ik dat ik zoekende ben naar mezelf, naar mijn wensen voor de toekomst en hoe ik dit wil invullen. Dit klinkt misschien vaag en dat is het voor mij eigenlijk ook nog wel een beetje. Ik hoop dat ik door hier bewust over na te denken en mee om te gaan, in 2016 antwoorden zal vinden op de vragen die ik heb. Dit doel sluit ook wel aan op het vorige goede voornemen. Door een gezond lijf voel je je natuurlijk gelukkiger, maar dit is een wisselwerking met je ‘geestelijke gezondheid’. Want wanneer je niet goed in je vel zit, heeft dit ook een uitwerking op je lijf.stay patientVoor mij zijn dit de belangrijkste doelen om na te streven in het nieuwe jaar. Ik ben van plan jullie daar ook bij te betrekken en mijn ervaringen met jullie te delen op deze blog.

Uiteraard vind ik het ook leuk om te lezen wat jullie goede voornemens of doelen voor 2016 zijn.

Bedankt voor het lezen!

2 thoughts on “Mijn doel(en) voor 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *