Wegdromen met Jill Mansell

Vandaag heb ik weer eens een leestip voor jullie. Geen literaire thriller dit keer, maar een fijn boek om bij weg te dromen. Hoewel ik het echt leuk vind om meegezogen te worden in een verhaal of iets van een boek te leren, soms is het ook gewoon heerlijk om alleen even weg te zwijmelen. En als één schrijfster goed is in het bedenken van romantische verhalen, is het Jill Mansell. Haar boek Rozengeur en zonneschijn is één van mijn favorieten.

FullSizeRender (12)

In Rozengeur en zonneschijn lees je het verhaal van Sophie, een fotografe die werkt in een populaire badplaats. Ze is ervan overtuigd dat het beter is om nooit meer aan een relatie te beginnen. Maar dan ontmoet ze Josh en ontdekt ze dat het verdomt lastig is om haar gevoelens te onderdrukken. Langzamerhand kom je erachter waarom Sophie zo bang voor een relatie is. Haar verleden blijkt van zeer grote invloed. Daarnaast maak je in het boek kennis met Dot, de charmante, 72-jarige oma van Josh en Tula, de grappige vriendin van Sophie. Het boek speelt zich dan ook nog eens af op een fijne locatie aan zee en ademt zomer. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke feelgood, roman.

Mansell, J. (2014). Rozengeur en zonneschijn (2druk). Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V..

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *