Nooit meer rode ogen…

Vanaf het moment dat ik make-up begon te dragen, begon ik ook met mijn zoektocht naar een fijne manier om die ‘maquillage’ voor het slapen gaan weer te verwijderen. Ik heb allerlei producten en merken geprobeerd, maar altijd stapte ik mijn bed in met een rode huid rondom mijn ogen. Tot ik ongeveer een half jaar geleden de ideale manier vond om mascara op een grondige, maar zachte manier te verwijderen. Mijn geheim? Kokosolie.

FullSizeRender (15)

Het lijkt misschien een vreemd idee, maar geloof  me het werkt echt. Ik heb niet zelf het wiel uitgevonden, maar kwam op het idee door een item bij EditieNL, waarin een alternatief voor reinigingsdoekjes werd gezocht. Naast het feit dat ik geen geïrriteerde huid meer heb, is een ander voordeel van kokosolie dat het een natuurlijk product is. Maar hoe gebruik je het?

Allereerst neem je een klein beetje kokosolie op je vingers. Door de warmte van je huid wordt het product vanzelf vloeibaar. Wanneer je je ogen sluit en voorzichtig met je vingers over je wimpers gaat zal je zien dat de mascara loslaat. Schrik niet van de panda-ogen die ontstaan. Vervolgens pak je een wattenschijfje en kan je de mascara zo van de huid rondom je ogen weg wrijven. Kijk natuurlijk wel een beetje uit dat je niet te hard over je wimpers of in je ogen wrijft. Tot slot ontvet je je huid door je gezicht schoon te maken met bijvoorbeeld een reinigingsgel en tonic. En tada! Fris en fruitig je bedje in.

IMG_4794

2 thoughts on “Nooit meer rode ogen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *