Het dorp

Tijdens mijn studie kreeg ik vaak de vraag of ik op zoek was naar een woning in Amsterdam. Als ik dan ontkennend antwoordde, kreeg ik meestal een niet begrijpende blik. Natuurlijk snap ik de aantrekkingskracht van de hoofdstad, ik kom er zelf ook erg graag. Toch woon ik erg fijn hier in mijn dorp.

FullSizeRender (19)

‘Maar in zo’n dorp gebeurt toch niets?’ vroegen mijn medestudenten dan. Tja, er gebeurt misschien minder dan in de stad, maar niets? Nee, dat is niet waar vind ik. Vooral in deze tijd van het jaar begint het bij mij te kriebelen. Ik weet welke leuke periode er voor de deur staat. Tijdens het Pinksterweekend wordt er afgetrapt met het Internationale Cor Groenewegen Toernooi, een voetbaltoernooi waar internationale teams tot 21 jaar aan deelnemen. Zowel voor de deelnemers als toeschouwers een feest, dat ’s avonds wordt voortgezet in de feesttent. Daarna bereiden we ons langzaam voor op de kermis in juli. Tussendoor fietsen we met mooi weer naar het meer of naar het strand en natuurlijk pakken we ook nog wat kermisavonden in de omliggende dorpen mee. Daarnaast worden er bij de strandtenten diverse leuke feestjes georganiseerd en ik verheug me ook alweer op hét tuinfeest van het jaar van de band ‘Royal Flush’. Kortom, in ‘zo’n dorp’ kan je jezelf prima vermaken!

IMG_2618
Het strand, je bent er zo…

Of ik hier de rest van mijn leven blijf wonen kan ik nu natuurlijk niet zeggen. De definitie van thuis is namelijk niet per se gebonden aan een plek. Het hangt ook samen met de mensen die er wonen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk dat een groot deel van de mensen die ik lief heb, hier in de buurt woont. Daarnaast kan ik de ruimte en rust hier erg waarderen (tja, ik word ook een dagje ouder hè), maar waarschijnlijk komt dat juist doordat de reuring van de stad binnen handbereik ligt. Je stapt hier op de trein en je bent zo in Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Maar je bent net zo snel op het strand of in het bos. Als ik er zo over nadenk klinkt het best ideaal, toch?

Bedankt voor het lezen, volg mij ook op Facebook en Instagram.

2 thoughts on “Het dorp

  1. Ja Madelon ik ben het met je eens. Amsterdam is een heerlijke stad voor een dagje winkelen of wandelen door het vondelpark maar onze dorpen hebben zeker hun charme. Vlakbij bos en strand en ook nog een behoorlijk aantal leuke winkels. Nee ik verhuis ook niet naar de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *