Gezonde snack: Bananenbrood

Geïnspireerd door mijn vriendinnetje Viola van Vita: gezond en lekker, heb ik een heerlijk bananenbrood gebakken als tussendoortje. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet zo’n keukenprinses ben, dus ik was best trots op het resultaat. Het recept heb ik gevonden op de website Styletoday en deel ik hieronder met jullie.

IMG_5103

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 60 gram pitloze dadels
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • Een handje noten
  • Een handje rozijnen
  • Een theelepel bakpoeder

Bereiding

Laat je oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden (afhankelijk van je oven).

Maal de havermout in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Voeg vervolgens een theelepel bakpoeder bij de fijne havermout.

Meng de bananen en de dadels tot een glad geheel in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg dit mengsel daarna toe aan de kom met fijne havermout.

Klop de eieren en voeg deze ook toe aan de kom met de overige producten.

Snijd de noten tot kleine stukjes en voeg ze samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Vervolgens goed door elkaar scheppen. Daarna kan je het geheel in een ingevet cakeblik scheppen en hoeft het alleen nog ongeveer 50 minuten in de oven.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook op Facebook en Instagram.

One thought on “Gezonde snack: Bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *