Voor in de koffer: Bericht uit Parijs

Dit keer bespreek ik weer eens een literaire thriller, mijn favoriete genre. Van de Franse schrijver Guillaume Musso las ik het boek Bericht uit Parijs. In dit boek volg je twee hoofdpersonages, Madeline en Jonathan, die elkaar op het vliegveld, door toeval, letterlijk tegen het lijf lopen. De botsing zorgt ervoor dat hun telefoons verwisselt raken, waar ze pas achter komen wanneer ze allebei op hun plaats van bestemming zijn aangekomen.

FullSizeRender (24)

Voor Madeline is dat Parijs, waar zij een bloemenwinkel runt, en voor Jonathan is dat San Francisco waar hij restauranteigenaar is. Wanneer ze in elkaars telefoon kijken, komen ze tot de schokkende ontdekking dat hun levens met elkaar verbonden zijn door een geheim waarvan ze dachten dat het voor altijd begraven zou blijven.

Door het omschakelen tussen de twee personages in de hoofdstukken, vond ik het lastig meteen in het verhaal te komen. Het duurt ook even voor de spanning echt naar voren komt. De tweede helft van het boek heb ik echter in één ruk uitgelezen, omdat ik ‘moest’ weten hoe het afliep. Ik zou dit boek dan ook vooral aanraden voor op vakantie. Dan heb je de tijd om er in te komen en uiteindelijk lekker door te lezen.

Musso, G. (2015). Bericht uit Parijs (3e  druk). Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

­

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *