Huidpijn

Afgelopen dinsdag ben ik teruggekomen van een heerlijk weekje zon. Zoals jullie inmiddels misschien weten, gaan er bij mij altijd een aantal boeken mee op vakantie. Dit keer onder andere het nieuwste boek van Saskia Noort Huidpijn. 

fullsizerender-30

De literaire thriller Huidpijn vertelt het verhaal van Anne, een populaire Nederlandse presentatrice en journaliste. Op een cruciaal moment in Anne’s leven besluit Sam, haar grote liefde, hun relatie te beëindigen. Daarmee ziet zij haar kinderwens in het water vallen. Het ondraaglijke verdriet brengt bij Anne een duistere eigenschap uit haar verleden naar boven. Daarnaast wordt alles breed uitgemeten in de pers, waardoor ze de grip op haar leven en zichzelf echt kwijt lijkt raken. Als er dan ook nog iemand uit haar naaste omgeving vermist blijkt te zijn, is de spanning om te snijden.

Dit is zo’n boek dat vanaf pagina één boeit en dat je niet zomaar weglegt. Het hoofdpersonage wekt aan de ene kant veel medelijden op, ik had heel erg met haar te doen. Maar aan de andere kant ga je ook aan haar twijfelen wanneer die duistere kant van haar naar boven komt. Als je dan denkt dat je er uit bent en weet welke kant het boek op gaat, volgen er nog een paar onverwachte wendingen.

Noort, S. (2016). Huidpijn (5druk). Amsterdam: Ambo|Anthos.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *