Mijn doel(en) voor 2017

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op. En zoals beloofd, vandaag blik ik vooruit. Een nieuw jaar, nieuwe kansen wordt er vaak gezegd. Hoewel ik geloof dat je elke dag kan zien als een nieuwe kans, vind ik het wel fijn om mezelf aan het begin van het jaar doelen te stellen. Voor mij creëert dat overzicht. In 2017 zal mijn focus vooral liggen op ontwikkeling. De weg die ik vorig jaar ben ingegaan wil ik dit jaar voortzetten.

Persoonlijke ontwikkeling 
Vorig jaar heb ik bewust nagedacht over mijn wensen voor de toekomst. Inmiddels weet ik beter welke kant ik op wil qua carrière. Dit jaar wil ik dat verder uitwerken. Ik zal daarvoor op zoek gaan naar manieren om nieuwe dingen te leren en naar dingen of mensen die me inspireren. Maar ik ben mij ervan bewust dat dit ook invloed heeft op hoe je privé in het leven zal gaan staan. Ook op dat gebied ontwikkel je jezelf. Denk bijvoorbeeld aan hoe je met je vrije tijd omgaat. Nu ik ouder word, word ik mij ook bewuster van mijn grenzen. Het blijft soms lastig om nee te zeggen, maar het bewaken van mijn grenzen gaat me wel steeds beter af. Ik wil hier graag aankomend jaar nog meer balans in vinden.

Stay patient,

and trust your journey.

Healthy & Happy
Goed voor jezelf zorgen, dit doel moet natuurlijk elk jaar op je to do-lijstje staan. Gezond eten, voldoende bewegen en ontspanning, alle drie essentieel. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet altijd even makkelijk vol te houden. Ik merkte het afgelopen jaar bijvoorbeeld dat ik door mijn nieuwe baan even mijn ritme kwijt was. Het kostte me best veel energie en ook wat stress voor ik mijn draai een beetje kon vinden. Nu is het tijd om weer serieuzer met dit voornemen aan de slag te gaan. Want van een gezond lijf word je uiteindelijk natuurlijk ook gelukkiger.

Bij mij is het qua voeding vooral een kwestie van meer regelmaat invoeren. Dus vaker op een dag iets kleins eten zoals fruit of een ander gezond tussendoortje. En drinken vergeet ik soms. Ja, heel slecht ik weet het. Dit is voor mij vanaf nu dus een belangrijk aandachtspuntje. Verder komen bewegen en ontspanning voor mij samen in dansen. Ik word daar blij van én ik ben lekker bezig. Afgelopen anderhalf jaar heb ik één avond per week gedanst, maar vanaf aankomende week komt er een avond bij. Een goed begin, al zeg ik het zelf.

Zijn jullie bezig geweest met goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik ben benieuwd.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *