My Worst Date Ever

Iedereen met een lief, iedereen die stiekem verliefd is en iedereen werkzaam in de horeca of detailhandel heeft aankomende dinsdag een groot hart in zijn agenda staan. Valentijnsdag. Super commercieel, maar ja niemand die er omheen kan. Ik moet toegeven, al is het maar een kaartje, dat het toch leuk is als iemand iets voor je doet op deze ‘dag van de liefde’. En nee, dit is geen wanhopige oproep aan geheime aanbidders om zich dinsdag te melden (Waylon, als je dit leest, een romantische strandwandeling o.i.d. zou leuk zijn).

Toch maar een dating-app downloaden?

Maar goed, aangezien er geen lief in mijn leven is op dit moment, heb ik geen hoge verwachtingen. Er staat geen date op het programma en ik ben ook niet van plan om last minute Tinder, Happn of Badoo maar weer eens te downloaden. Die apps zijn trouwens niets voor mij, ik wil iemand meteen zien en met iemand praten. Ik heb het wel geprobeerd, dûh, maar uiteindelijk heeft dit maar tot één echte date geleid.

Geen garantie

Op date met iemand die je alleen kent via zo’n  app. Ik heb vriendinnen die het leuk vinden, onder het mom van nieuwe mensen leren kennen. Onder mijn vriendinnen is zelfs een succesverhaal te vinden. Haar eerste ‘Happn-date’ was meteen raak. Maar nee, zo’n dating-app is dus niets voor mij. Hoewel ik moet toegeven dat wanneer je iemand al een keer hebt gezien en gesproken dat geen garantie is voor een leuke date. Daar heb ik me één keer toch een beetje in vergist.

My worst date ever

Tijdens een avondje stappen in Amsterdam ontmoette ik een leuke jongen. Zag er goed uit, kon leuk dansen, vlotte babbel, dus ik had er geen bezwaar tegen om mijn nummer te geven. Er volgden lieve appjes en een mierzoete rapp (iets met honing), dus een date was een logische volgende stap. We spraken af op het Centraal Station van Amsterdam, waar ik een half uur op hem moest wachten. Dat kan gebeuren. Mensen die mij kennen, weten dat ik zelf ook nog wel eens te laat kom. Ik was alvast in een cafeetje gaan zitten met een kopje thee, niets aan de hand.

Nieuwe schoenen

Eenmaal gearriveerd liep mijn date, na onze begroeting, meteen naar de bar. Ik dacht, die gaat iets te drinken bestellen. Maar nee, hij kwam terug met twee pleisters. Wat bleek, zijn nieuwe schoenen hadden blaren veroorzaakt. Heel vervelend, dat begrijp ik. Wat ik niet helemaal begreep was waarom hij zijn schoenen en sokken aan tafel uit trok. Zo onsmakelijk! Vervolgens vroeg mijn date na tien minuten, we hadden nog amper gepraat, of hij naast mij op het bankje mocht zitten. Het café was vrij leeg, het bankje was klein en ik was nog niet helemaal op mijn gemak (mede door die blaren). Dus zei ik; ‘Nog even niet’. Maar hij deed het tóch. Ja, toen was ik er klaar mee.

Een tip

Dus lieve manspersonen, een tip: als jouw date tegen je zegt dat ze iets niet wilt, doe dat dan ook niet. Wacht geduldig af, als ze de date leuk vindt vraagt ze vanzelf of je naast haar komt zitten, pakt ze je hand of laat ze het op een andere manier wel merken. Oh ja, en trek op die eerste date nóóit, maar dan ook nooit je schoenen uit! (Oke, behalve dan als je bij haar thuis komt en je hebt net in de hondenpoep gestaan ofzo, maar houd dan in ieder geval je sokken aan!)

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

 

2 thoughts on “My Worst Date Ever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *