Friends Without Benefits

Een vriendschap tussen mannen en vrouwen, puur platonisch, werkt zelden. Uiteindelijk ontstaat er bij één van de twee gevoelens en dan is de vriendschap verpest. Althans dat hoor je vaak, toch? Eerlijk gezegd heb ik daar zelf geen ervaring mee. Wel moet ik bekennen dat ik sinds de middelbare school geen vrienden meer heb waarmee ik nog één op één iets afspreek.

Schuine grappen
Toch jammer, want hoewel het misschien niet heel ladylike is kan ik die schuine, droge mannenhumor vaak erg waarderen. Op de middelbare school zat ik in de klas daarom ook graag tussen de jongens. Even weg bij dat meisjes’gedoe’ (dat mag ik als meisje wel zeggen, jullie snappen wat ik bedoel toch?). Er was toen zelfs één jongen die ik mijn ‘beste vriend’ durfde te noemen. Na de middelbare school heb ik hem nog wel een paar keer gezien, maar het contact verwaterde snel. Over het waarom heb ik eigenlijk nooit nagedacht. Sommige mensen verdwijnen nou eenmaal na verloop van tijd weer uit je leven.

Venus vs. Mars
Tót ik een artikel las wat bovenstaande wel degelijk verklaarde. Wáárom vriendschap tussen mannen en vrouwen meestal geen lang leven beschoren is. En nee, dat heeft dus niets te maken met verliefdheid of dat één van de twee wat meer benefits verwacht. Volgens onderzoek, verricht aan Oxford University, hebben mannen en vrouwen gewoon een heel ander idee van de betekenis van vriendschap. Voor vrouwen is praten heel belangrijk. Zij geven graag een diepere betekenis aan hun vriendschap en doen veel moeite deze ook in stand te houden. Mannen daarentegen ervaren vriendschap oppervlakkiger. Voor hen geldt eerder dan bij vrouwen: uit het oog, uit het hart. Vriendschap betekent voor hen vooral samen dingen doen. Tja, als je het zo bekijkt is het wel logisch, toch?

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *