Theaternieuws

 

Het is zondag, dus tijd voor een nieuw artikel. Deze week weer de rubriek Theaternieuws, met dit keer een aantal nieuwe producties die vanaf volgend seizoen te zien zullen zijn. Maar eerst wil ik nog even terug naar vorige week zaterdag. Toen bezocht ik samen met mijn moeder de musical Soldaat van Oranje. Velen gingen ons natuurlijk al voor. Met ruim zes jaar is het de langstlopende voorstelling in Nederland. De reden van dit succes? Daar is voor mij echt geen twijfel meer over mogelijk. Wow, wat een prachtige en indrukwekkende voorstelling!

A New Brain

In juli zal de musical A New Brain voor het eerst te zien zijn in Nederland. De voorstelling wordt gebracht door De Kernploeg. Dit is een nieuwe stichting die graag iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde musical wilt brengen.

De musical A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn die door een hersenaandoening acuut geopereerd moet worden. Hij is bang dat hij dood zal gaan met de mooiste muziek nog in zijn hoofd. Mede dankzij – en ondanks – zijn bemoeizuchtige moeder, neurotische beste vriendin en altijd dromerige partner aan zijn bed, komt Gordon er langzaam achter wat nu echt belangrijk is in het leven. Volgens De Kernploeg is A New Brain een boeiende, snelle, energieke, absurde en bovenal humoristische musical. Freek Bartels en Lone van Roosendaal zullen de hoofdrol spelen. De voorstelling zal zes keer te zien zijn, dus wees er snel bij.

In de Vlaamsche Pot

De Nederlandse televisieserie In de Vlaamsche pot, die in de jaren ’90 werd uitgezonden, zal vertaald worden naar een theaterversie. Deze klucht zal geschreven worden door Haye van der Heijden, die ook verantwoordelijk was voor de televisieserie. In de voorstelling zullen we opnieuw kennis maken met Karel die samen met zijn partner chef-kok Luciën restaurant In de Vlaamsche pot runt. Hun team wordt ‘versterkt’ met ober Frits. Hij is op zijn beurt tot over zijn oren verliefd op de niet altijd even subtiele Dirkje. Alles gaat z’n gangetje tot een oude kennis van Luciën de rust in het restaurant flink komt verstoren.

in_de_vlaamsche_pot
(c) Theater van de Klucht

Afgelopen maand is de cast bekend gemaakt. Onder andere Bas Muijs, Bettina Holwerda en Arijan van Bavel zullen te zien zijn in de klucht In de Vlaamsche pot. De voorstelling zal vanaf 8 februari 2018 te zien zijn in de Nederlandse Theaters. De kaartverkoop gaat in mei van start.

VAMOS!

Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem van gedroomd? In de nieuwe Nederlandse musical VAMOS! maken drie vrouwen, gespeeld door Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Cystine Carreon, deze droom waar. Hun koffers vol emotionele bagage pakken ze uit in een oude en afgebladderde Bed & Breakfast in het zuiden van Spanje. Daar begint het feest maar ook de ellende, want is het aangaan van dit avontuur het antwoord op de spoken uit het verleden?

De musicalcomedy VAMOS! zal op 1 oktober 2017 in première gaan en is daarna t/m 18 maart te zien in alle grote theaters in Nederland. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

My Fair Lady

De musicalklassieker My Fair Lady keert terug naar de Nederlandse theaters. Inmiddels is de cast bekend gemaakt en de eerste promo gepubliceerd. De rol van Eliza Doolittle zal gespeeld worden door Esmee Dekkers die afgelopen seizoen speelde in die andere klassieker A Chorus Line. De voorstelling My Fair Lady vertelt het verhaal van de excentrieke professor Higgens die een weddenschap aangaat om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een dame in de Engelse Society. Dit bloemenmeisje, Eliza, heeft echter het hart op de tong en de metamorfose gaat dan ook niet zonder slag of stoot.

De producenten beloven een grootse productie met overrompelende kostuums en de bekende songs als ‘Het Spaanse graan’. My Fair Lady zal op 6 november 2017 in première gaan en is dan tot eind mei 2018 in de grote Nederlandse theaters te zien. De kaartverkoop is gestart.

Vajèn van den Bosch in On Your Feet

In navolging op The Bodyguard zal er vanaf oktober weer een swingende musical te zien zijn in het Beatrix Theater in Utrecht. De voorstelling On Your Feet is gebaseerd op het leven van Gloria Estefan en haar man Emilio en uiteraard zullen alle grote hits van hen te horen zijn. De show is al een hit op Broadway. Vorige week werd bekend gemaakt dat Vajèn van den Bosch de hoofdrol zal gaan vertolken. Hoe zij reageerde op dit nieuws zie je hieronder.

In On Your Feet zie je hoe Gloria zich al op jonge leeftijd ontpopt als een groot muziek- en zangtalent. Ze trouwt met jeugdliefde Emilio, die ook haar manager en producer wordt. De muziekwereld gelooft aanvankelijk niet in hun ‘Cuban-fusion’ dansmuziek en Gloria staat niet graag in de spotlights. In 1985 beleven ze toch hun grote doorbraak met de megahit ‘Conga’. Maar vijf jaar later verongelukt hun tourbus en Gloria raakt zwaar gewond. Ze worstelt langdurig met chronische pijn en wanhoop. Uiteindelijk brengen de aanmoedigingen van Emilio haar weer ‘on her feet’. Op 29 oktober zal On Your Feet in première gaan.   

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

2 thoughts on “Theaternieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *