The Single Life

Afgelopen zondag was ik aan het bijkomen van een te leuk vrijgezellenfeestje. We hebben gedanst, gedronken, gegeten en nog meer gedronken en gedanst. Dat vrijgezellenfeestje was natuurlijk niet voor mij, zoals jullie weten geniet ik nog van mijn single bestaan. Dit resulteerde afgelopen zaterdag in de kroeg dan ook weer eens in de vraag ‘Waarom heeft zo’n leuke meid als jij nog geen relatie?’. Dit keer uit de mond van een jongen die zelf vrij wanhopig was én de bruid het formaat van zijn je-weet-wel opbiechtte.

Niet voor het oprapen
Vreemd genoeg krijg ik deze vraag vaker, maar niet alleen van dit soort trieste types. En volgens mij ben ik niet de enige. Ik vind het ook gewoon een stomme vraag; ‘Waarom heb je nog geen relatie?’. Waarom? Alsof een relatie iets vanzelfsprekends is. ‘Goedendag, wat kan ik voor u betekenen?’ ‘Nou, doe mij maar één relatie met een lieve, slimme, knappe jongen’ ‘Geen probleem mevrouw, die heb ik nog op voorraad’ en ta-daa de prins op het witte paard staat meteen voor je neus. Alle gekheid op een stokje, wat mij vooral irriteert is dat het lijkt alsof het erg is wanneer je als vrouw (nog) geen relatie hebt. Natuurlijk, de meeste van ons single-vrouwen zouden dit wel graag willen, maar het is echt niet zaligmakend. Ik ben liever gelukkig alleen, dan ongelukkig in een relatie.

Levenslessen
Maar geen relatie hebben is blijkbaar toch een ding. Vooral als je als vrouw de 25 bent gepasseerd komt er vanuit de maatschappij een bepaalde druk op te liggen. Maar eerlijk is eerlijk, tegenwoordig is het vrij zeldzaam dat je eerste lief meteen de ware is. Minimaal één relatiebreuk maak je wel mee. Liever niet natuurlijk, want je voelt je dan gewoon ontzettend ka-uu-tee en verschrikkelijk alleen op de wereld. Maar hoe cliché ook, elke relatie en date kan wel iets waard zijn. Op die manier leer je in elk geval wat je wel en niet zoekt én waar je heel erg gelukkig van wordt. Daarnaast leer je op jezelf te vertrouwen en dat je trots mag zijn op jezelf, omdat je het toch maar allemaal flikt in je eentje.

Geniet ervan
Voor een laatste positieve noot, heb ik hieronder nog een paar voordelen van the single life op een rijtje gezet in samenwerking met mijn vrijgezelle- en niet vrijgezelle vriendinnen. Want als je dan toch single bent, kan je er maar beter van genieten toch?

De voordelen:

 • Je kunt naar bed wanneer je wilt.
 • Je hebt alle ruimte in bed.
 • Er is niemand die er met het dekbed vandoor gaat.
 • Je hebt alle tijd voor jezelf.
 • Je hebt geen verplichtingen met de schoonfamilie.
 • Je mag grenzeloos flirten met alles wat mooi en lelijk is.
 • En als je dat wilt mag je er ook het bed mee in duiken.
 • Je kunt altijd eten waar je trek in hebt.
 • Je hebt nooit last van een geplunderde voorraadkast.
 • Je hebt minder troep in huis.
 • Je hoeft minder vaak de was te doen.
 • De wc-rol hangt altijd goed.
 • De radio staat ’s ochtends niet meteen op vol volume.
 • X-box? Geen last van.
 • Je kunt altijd de serie of film kijken die je zelf wilt.
 • Je kunt schoenen en tassen kopen zonder gezeur dat je er al genoeg hebt.
 • Je mag je huis helemaal inrichten zoals je zelf wilt.

(Misschien is bovenstaande ook nog bruikbaar als antwoord, wanneer zo’n triest type je die stomme vraag weer stelt).

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

One thought on “The Single Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *