Toen het donker werd

Met de zomer in aantocht leek het mij leuk weer eens een boekrecensie te plaatsen. Voor mij bestaat er namelijk geen fijnere plek om een boek te lezen dan in het zonnetje op het strand. Mijn tip? Toen het donker werd van Simone van der Vlugt. Een spannende literaire thriller die je niet meer weg wilt leggen.


Het boek Toen het donker werd gaat over Menno Riebeek en zijn gezin. Wanneer hij er achter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit Menno ze voor hem af te lossen. Maar zo makkelijk komt hij niet van de schuldeisers af. Wanhopig schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen hiervan kan overzien. Ondertussen voelt Sascha haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden. Haar zoektocht naar de waarheid komt echter abrupt tot een eind wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Hoewel Menno vermoedt dat het ongeluk van zijn vrouw eigenlijk een aanslag betreft, verzwijgt hij dit. Menno, Sascha en hun zoon raken, apart van elkaar, steeds meer verstrikt in hun problemen. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het lezen van de achterflap mijn bedenkingen had. Een gewoon gezin dat zo diep verstrikt raakt in de criminaliteit leek mij wat vergezocht. Maar toen ik begon te lezen zat ik er direct in. Het verhaal wordt wel degelijk geloofwaardig gebracht en ik heb meegeleefd met alle drie de hoofdpersonen. Binnen twee middagen had ik het boek uit. Kortom, een aanrader wanneer je nog op zoek bent naar een spannend boek. Bijvoorbeeld voor in je koffer of strandtas.

Vlugt, S. van der (2016). Toen het donker werd (6e druk). Amsterdam: Anbo|Anthos.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *