Voetbal, drankjes en dansjes

Het pinksterweekend staat voor de deur. Voor de meeste Nederlanders ‘gewoon’ lekker lang weekend. Misschien pak je wel een festival mee en duim je voor net zulk mooi weer als afgelopen weekend. Ik duim ook voor mooi weer, want in ons dorp staat het pinksterweekend in het teken van het ICGT. IC-watte? Het Internationale Cor Groenewegen Toernooi, een groot voetbaltoernooi waar internationale teams tot 21 jaar aan deelnemen. Ajax, AZ, Torino, Benfica, Real Madrid; ik noem gewoon zo een paar namen.

Hattrick

Ruim 30 jaar bestaat het ICGT al en het is uitgegroeid tot een groot evenement voor jong en oud. Vrijdag t/m maandag is het voetbal wat de klok slaat in het dorp. Regionale bedrijven doen mee aan het bedrijventoernooi en vriendenteams uit de IJmond hebben zich ingeschreven voor het ABT. Maar ook wanneer je zelf niet speelt kun je een hattrick maken als je vrijdag, zaterdag en zondagavond mee feest in de tent op het terrein.

Eén-tweetje

Bijzonder is dat het hele toernooi door vrijwilligers wordt georganiseerd. Dit verklaart volgens mij ook de gezellige sfeer van ICGT, er hangt echt een gevoel van saamhorigheid. Een gevoel wat helaas niet altijd bij eredivisiewedstrijden naar boven komt, maar dat terzijde. Ook de teams onderling gaan sportief met elkaar om tijdens het toernooi. Dat heb ik bij mijn oude werkgever kunnen zien, waar de buitenlandse teams elk jaar verblijven.

Voetbalvrouwen

Zelf kijk ik ieder jaar weer ontzettend uit naar dit weekend. Sowieso ben ik het liefst elke avond in de tent te vinden. En ik ben niet de enige die haar agenda hiervoor vrijhoudt; ‘Een weekend weg met de schoonfamilie? Hartstikke leuk, maar niet met Pinksteren’. Een quote die vast niet alleen herkenbaar is binnen mijn vriendinnengroep. Naast de feestjes kom ik ook zeker voor het voetbal naar ICGT. Ik bekijk minimaal één wedstrijd samen met mijn opa. Eerlijk is eerlijk, een jaar of 10 geleden vond ik die voetballers vooral erg interessant, maar nu vind ik het gewoon erg leuk om de traditie met hem in ere te houden. Uiteindelijk heb ik zo zelf ook nog wel iets geleerd over het spelletje. Buitenspel bijvoorbeeld: ‘Als je een bal krijgt aangespeeld op het moment dat er tussen jou en de laatste verdediger geen andere verdediger meer staat’. Geintje! Dat heb ik natuurlijk even opgezocht.

Voorbeschouwing

Tot slot mijn verwachtingen voor aankomend weekend. Qua weersvoorspelling blijf ik nog even duimen dat die wolken en regendruppels zullen overwaaien. Het feestprogramma daarentegen is helemaal top. Met mijn favoriete band Royal Flush en topper DJ Weizen op het podium verwacht ik één en al gezelligheid, veel dansjes en veel drankjes. En dan het voetbal zelf. Ik heb mij een beetje ingelezen en ik heb er alle vertrouwen in dat ons eigen clubje het ver gaat schoppen. De spirit van het behaalde kampioenschap stroomt nog door hun aderen, niets dat ze kan tegenhouden!

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *