Net zo goed als het boek?

(c) madelondewaal.nl-lois

Brrr.. wat was het koud de afgelopen dagen hè. Dan wil je toch heerlijk onder een dekentje op de bank kruipen met een kop thee? Beetje Netflixen.. of een spannend boek lezen natuurlijk. Zoals jullie weten is de misdaadthriller mijn favoriete genre. Daarom wil ik vandaag een spannende boekenreeks van schrijfster Simone van der Vlugt met jullie bespreken. Als je naar bovenstaande foto kijkt valt je misschien al iets op…

Van boek naar serie

De boekenreeks die ik vandaag bespreek is namelijk niet nieuw. Het laatste boek verscheen in 2014. Toch is er wel degelijk nieuws over te melden. De boeken vormen namelijk de basis voor een nieuwe dramaserie op televisie. De serie zal bestaan uit drie afleveringen van 90 minuten, een uniek concept in Nederland. Elke aflevering is gebaseerd op een deel uit de trilogie van Simone van der Vlugt.

Het verhaal

De serie zal de titel Lois krijgen, naar het hoofdpersonage Lois Elzinga. Lois is rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Jong en ambitieus, zo kan je haar omschrijven. Op het eerste gezicht lijkt haar leven ‘normaal’ en overzichtelijk, maar schijn bedriegt. In elk boek leer je haar steeds weer een beetje beter kennen.

In het eerste boek Aan niemand vertellen wordt op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man gevonden. Nadat Lois en haar collega Fred op deze zaak worden gezet, lijkt het spoor al snel dood te lopen. Tot een tweede en derde moord nieuwe aanwijzingen opleveren. Lois probeert zich in de psychologie van de moordenaar te verdiepen om zo meer slachtoffers te voorkomen.

Het tweede boek Morgen ben ik weer thuis gaat over de vermissingszaak van de elfjarige Britt. Zij komt na haar turnles niet meer thuis en al snel blijkt dat dit geen normale vermissing is. Na vage aanwijzingen van een man die in de struiken bij de sporthal is gezien, komen er steeds duidelijkere aanwijzingen binnen waaruit blijkt dat Britt in het buitenland is. Lois geeft de moed bijna op…

Het laatste boek van de trilogie is Vraag niet waarom. In korte tijd wordt Alkmaar opgeschrikt door drie steekpartijen. Een groot mysterie, omdat de slachtoffers op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben.

Nog even geduld

De serie Lois zal in het najaar van 2018 te zien zijn bij de AVROTROS. In februari zal in Alkmaar worden gestart met de opnames. Wie de hoofdrol gaat spelen is nog niet bekend gemaakt. We moeten nog even geduld hebben dus. Alle tijd om de boeken (nog) een keer te lezen.

 Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.

Vlugt, S. van der (2012). Aan niemand vertellen. Amsterdam: Anthos.
Vlugt, S. van der (2013). Morgen ben ik weer thuis. Amsterdam: Anthos.
Vlugt, S. van der (2014). Vraag niet waarom (4e druk). Amsterdam: Ambo|Anthos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *