Happy New Year

Officieel mag je het geloof ik al niet meer zeggen, maar ik wil toch beginnen met jullie een fantastisch 2018 te wensen! Dat jullie dromen mogen uitkomen, in goede gezondheid en met iedereen die je lief hebt. Deze eerste zondag van het nieuwe jaar vind ik een mooi moment voor een terugblik en om mijn doelen voor 2018 met jullie te delen.

Ontwikkeling

Afgelopen jaar lag mijn focus op ontwikkeling. Zowel op het gebied van mijn carrière als op persoonlijk vlak. Nou, ontwikkeld heeft het zich zeker. Vooral qua werk was het geen rustig jaar te noemen. Voor de tweede keer binnen negen maanden stapte ik bij een nieuw bedrijf binnen. En dat is best heftig voor iemand die daarvoor tien jaar voor dezelfde baas heeft gewerkt. Ik heb best een aantal momenten getwijfeld wat de juiste keuze was. Maar uiteindelijk ben ik op mijn gevoel afgegaan. Daarmee ontwikkelde ik mezelf meteen ook op persoonlijk vlak. Het was een kans om nog beter mijn grenzen te leren bewaken en om na te denken over wat ik echt wil.

Terugblik

2017 stond niet alleen in het teken van deze nieuwe baan gelukkig. Het was een druk, maar mooi jaar. Twee theatervoorstellingen, twee bruiloften, heel veel feestjes, een festival, twee weekendjes weg, meerdere interessante seminars en webinars en bijzondere ontmoetingen. En sinds een maand ben ik ook nog ondernemer (daar vertel ik jullie binnenkort meer over). Kort samengevat, maar allemaal dingen waar ik heel dankbaar op terug kijk.

Mijn doel(en) voor 2018

Zoals ik vorig jaar ook aangaf geloof ik dat elke dag een nieuwe kans is. Geen goede voornemens voor mij dus. Maar ik vind het begin van een nieuw jaar wel een mooi moment om persoonlijke doelen te stellen. Dat zorgt bij mij voor overzicht gedurende een jaar. Bijvoorbeeld tijdens een drukke periode of bij veranderingen die je misschien niet had zien aankomen. Het is fijn om dan te kunnen checken of je nog op de goede weg bent.

Een nieuwe baan kost energie. Dat merkte ik privé ook. Het heeft toch best wel een stempel gedrukt op 2017. Daarom wil ik daar dit jaar rust terugbrengen. Focussen op alles wat loopt en de balans weer terugbrengen tussen werk en privé. Voor mij is dat het voornaamste doel voor 2018.

Bedankt voor het lezen, volg mij ook via Facebook en Instagram.