A Chorus Line

Auditie doen: het onderwerp van de musical A Chorus Line, die gisterenavond in première is gegaan. Afgelopen zondag bezocht ik deze voorstelling al in het Zaantheater in Zaandam. Met het onderwerp heb ik enige ervaring. Voor meerdere HBO musical opleidingen heb ik auditie gedaan en voor de vooropleiding jazz en lichte muziek. Ook toen ik danste in de selectie van Dance Studio Patty, begon elk seizoen met een auditie. En ik kan je vertellen, dat is best spannend.

De musical A Chorus Line vertelt het verhaal van dansers die strijden om acht plekken in een show. Na de eerste auditieronde blijven er zeventien jongens en meiden over. De regisseur besluit dat hij dieper in wil gaan op de persoonlijkheid van de dansers. Hij vraagt hen daarom naar hun levens. Gedreven door hun passie voor het vak en hun liefde voor dans zijn ze allemaal gekomen waar ze nu zijn. Dit maakt de beslissing voor de regisseur er niet makkelijker op. Maar hij moet hem maken.

Op het moment dat de dansers in de chorus line staan, is de voorstelling net begonnen. Ik was op dat moment even bang dat het langdradig zou worden en dat ze één voor één hun ‘zegje’ zouden doen. Dit was echter absoluut niet het geval. Monologen werden afgewisseld met zang en dans en ontroering werd afgewisseld met humor. Het verhaal bleef boeiend.

Voor mij gaat deze voorstelling over het najagen van je dromen. Als je iets echt heel graag wilt is dat het proberen waard. Hoewel de audities altijd erg spannend waren, ben ik heel blij dat ik het heb gedaan. Ik ben er een rijker mens van geworden. Ondanks dat mijn droom om op een musical opleiding aangenomen te worden niet is uitgekomen.

A Chorus Line staat vanaf nu in verschillende theaters. Meer informatie vind je hier.