Aangenaam

Ik beken; ik ben fan van Nick en Simon. Ja, ik gooi het er gewoon maar uit. Het moest er eens van komen. Oké, het is niet dat ik hun platen grijs draai of gillend vooraan sta bij een concert. Maar hun programma’s Nick & Simon: The Dream en De Zomer Voorbij keek ik altijd erg graag. Muzikaal én grappig, prima combi toch?

Nick en Simon in het theater

Die combinatie van muziek en humor maakte mij nieuwsgierig naar hun nieuwe theatershow Aangenaam. Omdat ik weet dat mijn ouders ook graag naar hun programma’s kijken, nam ik hen afgelopen woensdagavond mee naar deze nieuwe voorstelling. De eerste try-out van Aangenaam in het Kennemer Theater in Beverwijk was echt een feestje. Veel muziek afgewisseld met de droge humor van Simon en Nick, precies zoals ik had verwacht. Wat mij betreft hebben ze daar samen met hun team een goede balans in gevonden.

Aangenaam kennis maken

De theatershow draagt dezelfde naam als hun nieuwe album; Aangenaam. Tijdens de show wordt duidelijk dat deze titel op verschillende manieren kan worden ingevuld. Allereerst aangenaam kennis maken. Vorig jaar vierden Nick en Simon hun 10-jarig jubileum en je zou dus kunnen denken dat we ze na zoveel jaar wel ‘kennen’. Maar ze zijn inmiddels overgestapt naar een nieuwe platenmaatschappij en hebben nieuwe muziekstijlen uitgeprobeerd, waar ze ons graag kennis mee willen laten maken. Aangenaam staat ook voor het bezorgen van een aangename avond. En dat kunnen ze. Hoewel het de allereerste try-out was en ze af en toe nog een beetje moesten zoeken, zijn Nick en Simon professioneel genoeg om dat op te vangen. Ze zorgden ervoor dat het geen afbreuk aan de show deed.

Een feestje

Naast de nummers van hun nieuwe album, werden natuurlijk ook de klassiekers gespeeld. Deze werden luid meegezongen. Wat ik leuk vond om te zien was het gemêleerde publiek. Jong en oud, iedereen was net zo enthousiast. Ik zei het al eerder; Aangenaam was echt een feestje. En na afloop maakten Nick en Simon ook nog tijd voor een signeersessie (waar uiteraard een hele lange rij voor stond). Voor wie nu denkt, dat lijkt mij ook leuk om eens naar toe te gaan. Helaas, alle zestig shows zijn al uitverkocht. Heb je wel een kaartje weten te bemachtigen? Lucky you, heel veel plezier!

Eén gedachte over “Aangenaam”

  1. Is inderdaad alles uitverkocht. Afgelopen woensdag was dat niet het geval. Ik had spijt dat ik niet gegaan was toen ik dat zag

Reacties zijn gesloten.