Blog

Verliefd op Ibiza

Een vrolijke show zonder oppervlakkig te zijn

Gezien: woensdag 19 februari 2020, Cool kunst en cultuur, Heerhugowaard.

Een luchtige romantische comedy op een Spaans eiland vol vrolijke muziek, dat is wat ik verwachtte bij de musical Verliefd op Ibiza. Samen met een vriendin bezocht ik de show en we waren verrast dat het verhaal iets meer de diepte in ging. Want hoewel het script van de voorstelling gebaseerd is op de film uit 2013, zijn er ook een aantal maatschappelijke issues toegevoegd. Dat vind ik een mooie aanvulling voor in het theater.

Lees “Verliefd op Ibiza” verder

Daan Boom: De Eerste

Eerste keus voor een leuke avond uit

Gezien: vrijdag 14 februari 2020, Zaantheater, Zaandam.

Wat als je heel veel leuk vindt om te doen en niet kunt kiezen? Dan stop je cabaret, dans, zang, muziek, rap en zelfs goochelen gewoon allemaal in één show. Daan Boom doet het in zijn debuutvoorstelling De Eerste die ik samen met een vriendin bezocht. Vooraf vonden we het lastig in te schatten wat we konden verwachten. Maar de combinatie van al die ingrediënten pakt juist heel goed uit.

Lees “Daan Boom: De Eerste” verder

Martijn Fischer zingt hits van Hazes

Een avond Hazes voor jong en oud

Gezien: woensdag 13 november 2019, Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

Op een zaterdagavond in de kroeg, op de tribune bij een voetbalwedstrijd of als je op maandagavond boodschappen doet. De hits van Hazes hoor je overal. Misschien kan je zelfs wel zeggen dat ze Nederlands erfgoed zijn geworden. Tijdens de voorstelling Martijn Fischer zingt hits van Hazes komen ze allemaal voorbij.

Lees “Martijn Fischer zingt hits van Hazes” verder

Het verborgen land van de zigeuners

Geen poespas, gewoon goede muziek

Gezien: zaterdag 19 oktober 2019, Theater De Purmaryn, Purmerend.

De kleine zaal van het theater: geen decorstukken, alleen een dia projectie, de muzikanten en hun instrumenten. Wat saai denk je misschien, maar niets is minder waar. The Basily Gipsy Band is alles behalve saai. Tijdens het eerste nummer van hun voorstelling Het verborgen land van de zigeuners, die ik samen met mijn moeder bezocht, zit de sfeer er meteen goed in.

Lees “Het verborgen land van de zigeuners” verder

Grote woorden

Muziektheater met een vleugje cabaret

Gezien: woensdag 2 oktober 2019, Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

Ze noemen dit bij voorbaat hun allerbeste programma. Een verbluffend geheel dat iedereen moet zien. Als je tussen de regels door leest kan je verwachten dat je dit met een korreltje zout moet nemen. Niet voor niets heeft theatergroep Piepschuim hun voorstelling de titel Grote Woorden gegeven. Tijdens de show delen Cor Burger en Robbert Koekoek enthousiast hun muzikale verhalen met hun publiek, waarbij je je kunt afvragen hoe serieus je ze mag nemen. 

Lees “Grote woorden” verder

Weltschmerz

Een absurd leuke avond

Gezien: zaterdag 6 april 2019, Theater De Purmaryn, Purmerend.

Wereldpijn: ‘het gevoel van diepe en als pijnlijk ervaren melancholie ten gevolge van verdriet, ontstaan door de onvolmaaktheid van de wereld´ aldus Wikipedia. Anne & Lisa hadden voor hun debuutvoorstelling Weltschmerz geen passendere titel kunnen bedenken. De jonge cabaretières zetten uiteenlopende types neer die, zoals ze zelf zeggen, niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werd uitgedeeld.

Lees “Weltschmerz” verder

Souvenirs

Een opgeruimd feestje 

Gezien: maandag 18 februari 2019, Zaantheater, Zaandam.

Hoeveel spullen een mens in zijn leven verzamelt besef je op momenten dat die spullen daadwerkelijk door je handen gaan, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. Karin Bloemen realiseerde zich dit ook en ging aan de slag om al haar overbodige spullen de deur uit te doen. Niet alleen fijn voor haar, maar ook voor ons. Het leverde haar namelijk genoeg inspiratie op voor haar nieuwe voorstelling Souvenirs, die ik samen met mijn moeder bezocht.

Lees “Souvenirs” verder

Nobel

Geen perfect plaatje, wel een grote glimlach

Gezien: donderdag 13 december 2018, Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

Het perfecte plaatje, dat is wat onze generatie wil uitstralen op social media. Tenminste dat stelt cabaretière Kirsten van Teijn (bijna 30) in haar voorstelling Nobel, die ik (ook bijna 30) samen met mijn moeder bezocht. Vol energie en humor snijdt zij dit hedendaagse thema aan, waarbij ze ingaat op de narigheid die achter veel van die mooie plaatjes schuil gaat.

Lees “Nobel” verder

Ontmoet elkaar in het theater

(c) madelondewaal.nl

Super leuk nieuws; het Nationaal Theaterweekend komt terug in 2018. Op 26, 27 en 28 januari kan je voor slechts €10,- een kaartje kopen voor een geselecteerde voorstelling. In ruim 70 theaters door het hele land kan je je laten verrassen door muziek, cabaret, familievoorstellingen en nog veel meer. Daarnaast worden er ook nog veel andere gratis activiteiten in en rondom de theaters georganiseerd.

Lees verder

Dat zijn onze Jantjes

(c) madelondewaal.nl time square (1)

Afgelopen maandag mocht ik aanwezig zijn bij een bijzondere repetitie van theatergroep Time Square uit Uitgeest. Niemand minder dan actrice en regisseuse Willeke van Ammelrooy gaf een workshop aan deze enthousiaste amateur vereniging. Uiteraard niet zomaar. Time Square zal namelijk op 20 en 21 april 2018 de musical De Jantjes spelen in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Lees “Dat zijn onze Jantjes” verder