Daan Boom: De Eerste

Eerste keus voor een leuke avond uit

Gezien: vrijdag 14 februari 2020, Zaantheater, Zaandam.

Wat als je heel veel leuk vindt om te doen en niet kunt kiezen? Dan stop je cabaret, dans, zang, muziek, rap en zelfs goochelen gewoon allemaal in één show. Daan Boom doet het in zijn debuutvoorstelling De Eerste die ik samen met een vriendin bezocht. Vooraf vonden we het lastig in te schatten wat we konden verwachten. Maar de combinatie van al die ingrediënten pakt juist heel goed uit.

Zelf ken ik Boom voornamelijk als maker van het televisieprogramma Streetlab. De humor uit dat programma komt zeker terug in de show. Ik heb meerdere keren ontzettend hard gelachen. Boom schetst grappige, herkenbare situaties, heeft veel interactie met het publiek en speelt snel in op opmerkingen en situaties.

Hoewel humor overheerst, probeert Boom tijdens de voorstelling ook bepaalde onderwerpen serieuzer te benaderen. Voor het publiek zijn deze overgangen wel lastig. Ik merkte ook aan mezelf dat ik het moeilijk vond in te schatten of er om gelachen mocht worden.

Boom verraste mij echter met zijn muzikaliteit. De show opent met een filmpje waarbij je het idee hebt dat iemand onder invloed los is gegaan op de montage. Maar zodra Boom achter zijn glitterpiano plaatsneemt neemt hij je mee langs uiteenlopende muziekgenres. Hij heeft een prettige zangstem, maar schuwt ook autotune niet voor ‘special effects’.

Samengevat is ‘De Eerste’ wat mij betreft heel goed gelukt. Als je zin hebt in een leuke avond uit, raad ik je deze show zeker aan.

Dit artikel verscheen eerder op de website van het Kennemer Theater.

Daan Boom – De Eerste is donderdag 26 maart 2020 te zien in het Kennemer Theater.