Dance like nobody is watching

Het is zondag, dus tijd voor een nieuw artikel. Vandaag ben ik heerlijk aan het nagenieten (én bijkomen) van twee intensieve dagen in het Kennemer Theater in Beverwijk. In dit theater was gisteren namelijk de jaarlijkse eindpresentatie te zien van Dance Studio Patty. Daarbij heb ik zelf tijdens de avondvoorstelling mee gedanst en ik hielp vrijdag en zaterdag als vrijwilliger mee achter de schermen.

Zo is het voor mij begonnen

Wanneer je mij al een tijdje volgt weet je misschien wel dat ik ontzettend graag dans. Dat doe ik twee keer per week bij Dance Studio Patty. In 2006 ben ik daar begonnen en een jaar later deed ik auditie voor de selectie, waarin ik vervolgens vijf jaar heb gedanst. In de selectie train je minimaal drie keer per week en doe je mee aan wedstrijden en optredens. Dit was pittig, maar vooral een super leuke tijd.

Nu dans ik twee ‘recreatieve’ uren. Voor de lol, maar als groep nemen we het dansen nog steeds serieus. Afgelopen weken hebben we dan ook keihard gewerkt om gisteren het best mogelijke resultaat neer te zetten tijdens de eindpresentatie. En volgens mij is dat goed gelukt. Uit de zaal ontvingen we in ieder geval een heel enthousiast applaus.

Genieten

Elk jaar sluit Dance Studio Patty het seizoen af met een eindpresentatie in het Kennemer Theater. Dan staan alle leerlingen op het podium, verdeeld over drie shows. Zelf leef ik hier ieder dansseizoen weer naar toe. Daarbij gaat het mij niet alleen om de momenten op het podium, maar alles er om heen. De sfeer achter de schermen met alle vrijwilligers is heel goed. Er wordt keihard gewerkt om alle leerlingen op het podium te laten stralen. Van de allerkleinste dansers tot de volwassenen, iedereen heeft er zin in en gaat ervoor.

Het moment dat je zelf het podium op mag vind ik lastig te omschrijven. Als je in de coulissen staat ben je natuurlijk gespannen, maar tegelijkertijd wil je ook heel graag het podium op. Wanneer je meerdere dansen doet, zoals ik gisteren vier voor de pauze, heb je gelukkig geen tijd om daar te veel over na te denken. Dan ligt je focus vooral bij het omkleden naar een ander kostuum en het veranderen van je haar. Eenmaal op het podium probeer ik vooral heel erg te genieten. Dat heb ik wel moeten leren, hoor. ‘Dance like nobody is watching’ voor een uitverkochte theaterzaal.

Over Dance Studio Patty

Dance Studio Patty is de dansschool van Patty van Haasen. Haar docententeam verzorgt lessen voor alle leeftijden, in vele stijlen; van peuters tot volwassenen, van Klassiek Ballet tot Hiphop en van Polefitness tot Modern. Dit jaar werd het 25-jarig jubileum van de dansschool gevierd. Patty en haar dansschool staan voor passie en kwaliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld in de deelname aan nationale- en internationale wedstrijden door de selectiegroepen en het Showteam.

Het grootste aantal leerlingen bestaat echter uit recreatieve lessen, voor hen is naast passie en kwaliteit de positieve sfeer erg belangrijk. Dit is voor mij ook de reden waarom ik hier nog steeds met veel plezier dans. Wat ik zelf heel fijn vind en bewonder is de persoonlijke benadering die Patty en haar team hebben naar leerlingen en hun ouders toe. Dit is volgens mij ook de reden waarom er een trouwe kern van leerlingen, ouders en vrijwilligers is ontstaan. Bijvoorbeeld volwassenen die al van kleins af aan lessen volgen, na jaren terug keren op het vertrouwde honk of waarvan hun kinderen het stokje hebben overgenomen.

Elk jaar vliegt het weekend van de eindpresentatie weer voorbij. Dat was afgelopen vrijdag en zaterdag niet anders. Kortom, een goed teken. Ik heb er weer onwijs van genoten!