De Tweeling

De voorstelling De Tweeling stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Maar, eerlijk is eerlijk, helaas paste het even niet binnen mijn budget. Heel blij was ik dan ook toen ik twee kaarten won bij de Postcode Loterij. Wat een fijne verrassing was dat! Afgelopen zondag was het zover. Samen met mijn moeder bezocht ik de middagvoorstelling van De Tweeling in het DeLaMar theater in Amsterdam.

De musical vertelt het verhaal van de tweeling Anna en Lotte, gebaseerd op het boek van Tessa de Loo. Na het overlijden van hun vader worden de meisjes op zevenjarige leeftijd van elkaar gescheiden en groeien op in twee totaal verschillende werelden. Anna groeit op bij hun oom en tante op het platteland in Duitsland, terwijl Lotte bij hun welgestelde oom en tante in Nederland opgroeit. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog drukt vervolgens op beide levens een enorme stempel. De tegenstellingen worden alleen maar groter en voor de zussen veroorzaakt dit een strijd tussen hun gevoel voor elkaar en hun geweten.

De voorstelling heeft mij erg geraakt. De cast, met in de hoofdrollen Hanna van Vliet en Rosa da Silva, ontroert met hun spel. Maar ook de prachtige muziek van Ilse de Lange en JB Meijers komt binnen. Niet voor niets hebben zij de musical award voor beste muziek/arrangementen in de wacht gesleept. Ik denk dat, mede door de muziek, deze uitvoering ook toegankelijk is voor mensen die terughoudend zijn voor het genre musical. Kortom, wat mij betreft is dit een voorstelling die je niet mag missen.

Vanaf deze week reist de voorstelling door het land. De speellijst vind je hier.

Eén gedachte over “De Tweeling”

  1. Het was een prachtige voorstelling. Ik heb er erg van genoten maar ook heel erg genoten van het samen naar de voorstelling gaan. Veel liefs.

Reacties zijn gesloten.