Hakuna Matata!

Afgelopen zondag ging de musical The Lion King in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De voorstelling vertelt het verhaal van Simba, een pasgeboren leeuwenwelp. Als publiek zie je hem opgroeien tot een volwassen leeuw. Hij werkt toe naar zijn doel, de koning van de savanne te worden. Net als zijn vader.

Dit artikel schrijf ik niet als recensie met betrekking tot de huidige productie. Waarom wel? Omdat ik denk dat de theaterliefhebber deze voorstelling niet wil missen. Zelf heb ik de The Lion King namelijk 11 jaar geleden al bezocht in hetzelfde theater. Toen ik vernam dat de productie terug zou keren naar Nederland werd ik direct enthousiast. Ik kan oprecht zeggen dat dit één van de mooiste musicals is die ik heb gezien. Ik kan me nog goed herinneren hoe indrukwekkend ik de opening vond. De muziek van Elton John en Tim Rice vond ik (en vind ik nog steeds) prachtig. ‘The Circle of Live’, ‘Hakuna Matata’ en ‘Can You Feel the Love Tonight’: kippenvel. Tot  slot maken de prachtige kostuums en decors het plaatje compleet. De dieren komen stuk voor stuk tot leven.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar de huidige productie. De recensies van afgelopen zondag waren in ieder geval veelbelovend. Ik ben heel benieuwd of jij al bent geweest! Laat je mij weten hoe het was?

The Lion King draait nu in het AFAS Circustheater te Scheveningen. Meer informatie vind je hier.