Intouchables

Afgelopen vrijdag bezocht ik samen met een vriendin de theatervoorstelling Intouchables in theater De Vest in Alkmaar. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2011, een tragi-komedie en wereldwijd de best bekeken Franse film ooit. Ik denk dat ik één van de weinige personen ben die deze film nog nooit heeft gezien (ik hoor je denken: ‘Hoezo?!’). Gelukkig heeft Bonnie mij enthousiast kunnen maken om met haar mee te gaan.

Intouchables gaat over Philippe en Driss. De één schatrijk en de ander straatarm, de één vechtend tegen medelijden en passiviteit door een hoge dwarslaesie en de ander vechtend tegen een leven vol criminaliteit en uitzichtloosheid. Driss wordt door de sociale dienst met Philippe in contact gebracht wanneer hij moet solliciteren naar een baan als verzorgende, maar dat gaat niet van harte. Toch ontstaat er een band tussen Philippe en Driss en gaan ze samen het avontuur aan.

Na afloop van de voorstelling verliet ik de zaal oprecht met een blij gevoel. Want wat een fijne en hartverwarmende voorstelling is dit. Wat ik daarnaast erg bijzonder vond was de interactie met het publiek. Kortom, een aanrader.

Intouchables speelt nog door het hele land. De speellijst vind je hier.