Ontmoet elkaar in het theater

(c) madelondewaal.nl

Super leuk nieuws; het Nationaal Theaterweekend komt terug in 2018. Op 26, 27 en 28 januari kan je voor slechts €10,- een kaartje kopen voor een geselecteerde voorstelling. In ruim 70 theaters door het hele land kan je je laten verrassen door muziek, cabaret, familievoorstellingen en nog veel meer. Daarnaast worden er ook nog veel andere gratis activiteiten in en rondom de theaters georganiseerd.

Theater voor iedereen

Want als we eerlijk zijn is een avond naar het theater niet altijd voor iedereen weggelegd. Vooral wanneer je er niet zo bekend mee bent lijkt de stap groot om naar een voorstelling te gaan. Dan is het Nationaal Theaterweekend een mooie manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken. Ik vind dit een mooi initiatief. Voor mij is theater namelijk niet zomaar een avondje uit, meer een ervaring. Ik denk dat het Nationaal Theaterweekend dus een mooie kans is om een voorstelling te bezoeken, wanneer je normaal de drempel te hoog vindt. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om als theaterliefhebber gewoon eens een ander genre te proberen.

Laat je verrassen

Nu ben je misschien nieuwsgierig welke voorstellingen je kunt bezoeken. Tja, dat is dus nog een verrassing. Op dit moment kun je alleen nog op een blind date. Je koopt dan kaarten voor een datum, tijdstip en genre. Spannend! Pas een aantal weken van te voren worden de voorstellingen bekend gemaakt. Uiteraard kun je dat ook even afwachten.

Het Nationaal Theaterweekend wordt georganiseerd door de BankGiro Loterij en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Voor meer informatie kan je terecht op hun website. Daar vind je ook welk theater bij jou in de buurt mee doet. Sinds deze week kan je op de websites van de deelnemende theaters kaarten bestellen. Ik zou zeggen; Let’s meet in het theater!