Martijn Fischer zingt hits van Hazes

Een avond Hazes voor jong en oud

Gezien: woensdag 13 november 2019, Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

Op een zaterdagavond in de kroeg, op de tribune bij een voetbalwedstrijd of als je op maandagavond boodschappen doet. De hits van Hazes hoor je overal. Misschien kan je zelfs wel zeggen dat ze Nederlands erfgoed zijn geworden. Tijdens de voorstelling Martijn Fischer zingt hits van Hazes komen ze allemaal voorbij.

En als er één iemand is die de hits van Hazes kan vertolken dan is het wat mij betreft Fischer. Eerder kroop hij al in de huid van André Hazes in de musical ‘Hij gelooft in mij’ en de film ‘Bloed, Zweet en Tranen’, maar dit keer staat hij echt als zichzelf op het podium. Dat doet hij niet alleen, hij neemt een fantastische band mee naar het theater. Deze bestaat onder andere uit drie backing vocals: Kirsten Michel, Natasja den Toom en Ingeborg Helder. Zij zijn wat mij betreft een belangrijk onderdeel van de show.  

Tussen de hits door vertelt Fischer over de achtergrond van de nummers en deelt hij anekdotes over Hazes zelf. Dat daar ruimte voor is vind ik de charme van een theaterconcert. Fischer praat heel eerlijk en vol humor, maar ook met veel respect over Hazes. Hij zoekt daarbij ook de interactie met het publiek. Ik vond het daardoor nergens flauw of juist zwaarmoedig worden.

Samen met mijn moeder bezocht ik de voorstelling Martijn Fischer zingt hits van Hazes. We hebben echt een ontzettend leuke avond gehad. Fischer emotioneerde met een paar ingetogen nummers uit het repertoire van Hazes. Maar er werd natuurlijk ook genoeg meegezongen en gedanst.