The Sunshine Boys

Afgelopen zondag bezocht ik de voorstelling The Sunshine Boys in het DeLaMar theater in Amsterdam. In dit stuk is de hoofdrol weggelegd voor André van Duin, het is zijn debuut als acteur. Dat wilde ik graag beleven, het leek mij heel bijzonder deze komiek te zien spelen. 

Voor mijn generatie is André van Duin denk ik vooral bekend van De André van Duin Show op zaterdagavond en zijn typetjes zoals ‘meneer Wijdbeens’. Ik weet nog goed hoe ik als klein meisje met mijn ouders op de bank zat te schaterlachen om die gekkigheid. Nu zat ik in een zaal met meerdere generaties die allemaal net zo hard moesten lachen. Twee kleine jongetjes een rij voor mij van een jaar of acht op een stoelverhoging, naast mij een man van een respectabele leeftijd met een gehoorapparaatje die af en toe aan zijn vrouw moest vragen wat er werd gezegd (waarna alsnog een lach volgde) en alles daar tussen in.

De voorstelling The Sunshine Boys gaat over het komische duo Willie en Louis die elf jaar geleden in onmin uit elkaar zijn gegaan. Hen wordt gevraagd eenmalig terug te keren op televisie met hun bekendste sketch. Deze confrontatie zorgt voor veel komische momenten, maar zorgt hier en daar ook voor ontroering. Naast André van Duin, die mijn verwachtingen heeft waargemaakt, verdienen zijn medespelers Kees Hulst, Ferdi Stofmeel, Olga Zuiderhoek en Anna Jongen zeker net zoveel complimenten. Deze voorstelling was een bezoek waard.

The Sunshine Boys is nog tot en met 17 mei 2015 te zien in het DeLaMar theater in Amsterdam. | update 2016 | De voorstelling is in reprise gegaan en is in verschillende theaters in het land te zien t/m 30 december 2016. Klik hier voor de speellijst.