Theater voor iedereen

Dat ik een theaterliefhebber ben is geen geheim. Dit deel ik graag met jullie op mijn blog. Ik doe mijn best om mijn ervaringen op jullie over te brengen. Maar theater beleef je natuurlijk het beste zelf. Nu denk je misschien; ‘Ja heel leuk, maar dat is hartstikke duur een avondje theater’. Eerlijk is eerlijk, grote voorstellingen zijn vaak prijzig. Maar ook met een kleiner budget kan je genieten van mooie, leuke, ontroerende of grappige shows. Om je op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met theater wordt volgend weekend het Theaterweekend georganiseerd.

Een kaartje voor €10,-

Van 20 t/m 22 januari vindt de tweede editie van het Nationaal Theaterweekend plaats in ruim zestig theaters in Nederland. Voor maar €10,- kan je een kaartje reserveren voor één van de vele voorstellingen die worden aangeboden. Het programma is heel uitgebreid en divers. Denk bijvoorbeeld aan cabaret, toneel, opera of musical. Daarnaast heeft elk theater zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur open huis. Volgens mij een mooie kans wanneer je graag eens een voorstelling wilt bezoeken maar je de drempel te hoog vindt. Of wanneer je bijvoorbeeld een ander genre wilt proberen dan je normaal bezoekt.

Hoe divers is divers?

Het lijkt mij leuk een aantal voorstellingen die worden aangeboden op een rijtje te zetten. Zo krijg je een beeld van de diversiteit aan shows die je zou kunnen bezoeken.

Motel Westcoast
Motel Westcoast brengt een theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. Onder andere Syb van der Ploeg en Julian Thomas spelen samen met een zeskoppige band nummers van bijvoorbeeld Fleetwood Mac, Eagles, The Beach Boys, Toto en Paul Simon.

Te zien vrijdag 20 januari om 20.15 uur, TAQA Theater de Vest, Alkmaar. 

Ne Me Quitte Pas
Choreografe Isabelle Beernaert brengt een remake van dit veelgeprezen dansstuk uit 2011 terug in het theater. In Ne Me Quitte Pas verbeeldt ze de door Jacques Brel bezongen verloren liefde.

Te zien zondag 22 januari om 20.00 uur, Wilminktheater, Enschede. 

Palm Springs
Dit toneelstuk met Tjitske Reidinga is een Amerikaans drama over een door politiek verscheurde familie met een duister geheim. Dochter Brooke, auteur, dreigt met de publicatie van haar nieuwe boek het zorgvuldig opgebouwde imago van haar familie in één keer teniet te doen.

Te zien zaterdag 21 januari om 20.30 uur, De La Mar Theater, Amsterdam. 

Dolfje Weerwolfje 
Een echte familiemusical gebaseerd op de boekenreeks van Paul van Loon, voor jongens en meiden van zes tot elf jaar oud. Dolfje is een doodnormale jongen, tot hij de nacht voor zijn zevende verjaardag bij volle maan plotseling verandert in een weerwolf!

Te zien zaterdag 21 januari om 19.00 uur, TAQA Theater de Vest, Alkmaar. 

Comedy Night
Een verrassende avond met talentvolle comedians Kiki Schippers, Marco Lopes, Thijs van de Meeberg en De Blonde Jongens & Tim.

Te zien zaterdag 21 januari om 19.30 uur, Zaan Theater,  Zaandam. 

Een kleine geschiedenis van bijna alles
Een cabareteske familievoorstelling over wetenschap door Silvester Zwaneveld. Hier word je lachend slimmer.

Te zien zondag 22 januari om 14.30 uur, Parktheater, Eindhoven. 

Ben je nieuwsgierig welk theater bij jou in de buurt mee doet en naar hun programma? Klik dan hier. Op de websites van de deelnemende theaters kan je kaarten bestellen.

Het Nationaal Theaterweekend wordt georganiseerd door de BankGiro Loterij en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Voor meer informatie kan je terecht op www.nationaaltheaterweekend.nl.